Αλληλεγγύη από Αλεξανδρούπολη

οι ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ μας ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ,

οι ΓΟΝΕΙΣ μας ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,

ΕΜΕΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ;;;

287 μετανάστες διανύουν ήδη την 24η ημέρα απεργίας πείνας, το έσχατο μέσο που διαθέτουν για να διεκδικήσουν αυτονόητα δικαιώματα: ανθρώπινους όρους ζωής και εργασίας στη χώρα όπου ζουν και εργάζονται.

Ζητούν νομιμοποίηση τόσο για τους ίδιους, όσο και για όλους τους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Ζητούν αξιοπρέπεια, στοιχειώδη σεβασμό και ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους εργαζομένους στην Ελλάδα.

Παραθέτουμε δύο αποσπάσματα από την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ίδιοι ξεκινώντας την απεργία:

«Είμαστε μετανάστες και μετανάστριες από όλη την Ελλάδα. Ήρθαμε εδώ διωγμένοι από τη φτώχια, την ανεργία, τους πολέμους, τις δικτατορίες. Οι πολυεθνικές της Δύσης και οι πολιτικοί υπηρέτες τους στις πατρίδες μας, δεν μας άφησαν άλλη επιλογή από το να ρισκάρουμε τις ζωές μας 10 φορές για να έρθουμε μέχρι την πόρτα της Ευρώπης. Η Δύση που καταληστεύει τον τόπο μας, με το απείρως καλύτερο βιοτικό επίπεδο από εκεί, είναι για μας η μοναδική ελπίδα να ζήσουμε σαν άνθρωποι. Ήρθαμε (με κανονική ή όχι είσοδο) στην Ελλάδα και δουλεύουμε για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Βρισκόμαστε στην αναξιοπρέπεια και στο σκοτάδι της παρανομίας για να ωφελούνται οι εργοδότες και οι υπηρεσίες του κράτους από την άγρια εκμετάλλευση της εργασίας μας. Ζούμε από τον ιδρώτα μας και με το όνειρο κάποια στιγμή να αποκτήσουμε ίσα δικαιώματα με τους έλληνες συναδέλφους……

………….

…..Δεν έχουμε άλλο τρόπο για να ακουστεί η φωνή μας, για να μάθετε το δίκιο μας. Τριακόσιοι (300) από εμάς ξεκινάμε Πανελλαδική Απεργία Πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις 25 του Γενάρη. Βάζουμε την ζωή μας σε κίνδυνο, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν είναι ζωή αυτή για ένα αξιοπρεπή άνθρωπο. Προτιμούμε να πεθάνουμε εδώ, παρά τα παιδιά μας να ζήσουν αυτά που περάσαμε εμείς.

η συνέλευση των μεταναστών απεργών πείνας, Ιανουάριος 2011»

Πως μπορούμε να κλείνουμε τα αυτιά μας στα δίκαια αιτήματά αυτών των ανθρώπων;

Πως γίνεται να συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε και να μην αναγνωρίζουμε, πως η πηγή των δεινών που έχουν βρει τον τόπο μας (κρίση, φτώχεια, ανεργία) και τη γη ολόκληρη (πόλεμοι, δικτατορίες, πείνα, οικολογική καταστροφή) είναι η εγχώρια και παγκόσμια οικονομική ελίτ, που εντείνει, μέσω της κρίσης, την καταπίεση και την εκμετάλλευση των λαών, επιδιώκοντας – με τρανό συμπαραστάτη τα ΜΜΕ – τη συνέχιση της καταλήστευσης του μόχθου των εργαζομένων, του δημόσιου πλούτου και τη συσσώρευσή του στους λίγους;

Εμείς, ως άνθρωποι, βάζουμε την ανθρώπινη ζωή, πάνω από κέρδη και ζημιές και ζητάμε:

  • Άμεση δικαίωση των αιτημάτων των μεταναστών.
  • Ελεύθερη πρόσβαση των μεταναστών στις χώρες που επιθυμούν. (Πως γίνεται να μετακινούνται ελεύθερα οι πολυεθνικές και τα προϊόντα τους και να υψώνονται φράχτες σε ανθρώπους;;;).
  • Κατάργηση των σχεδίων της κυβέρνησης για το τείχος της ντροπής στον Έβρο και τη δημιουργία πλωτών – φυλακών σε λιμάνια του Αιγαίου.
  • Σεβασμό των δικαιωμάτων όσων ανθρώπων περνούν τα σύνορα και κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης (κέντρα κράτησης).

Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης σε όσους παλεύουν ακόμα για μια ανθρώπινη και δίκαιη κοινωνία, απαλλαγμένη από φασιστικές και εξουσιαστικές νοοτροπίες και συμπεριφορές.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ

ΥΓ: Ζητάμε την νομιμοποίηση των μεταναστών, διότι θεωρούμε βασικό στοιχείο  αξιοπρέπειας, το σεβασμό σε κάθε άνθρωπο. Συνειδητοποιούμε όμως, πως συγχρόνως, η πράξη αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα την νόμιμη ασφάλιση (ένσημα) για πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους. Κάτι που θα αποτελέσει βαθιά ανάσα για τα καταληστευμένα (από εγχώριους παράγοντες) ασφαλιστικά ταμεία.