αλληλεγγύη από εργατική εκδήλωση στον Βόλο, 16/02

Όλοι εμείς που συμμετείχαμε στην εργατική εκδήλωση – συζήτηση την Τετάρτη 16 Φλεβάρη που οργάνωσε στο Βόλο , στο Χώρο Κινημάτων – Στέκι Μεταναστών ( Ιωλκού 33) η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζόμενων και Ανέργων εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργατών μεταναστών και τον θεωρούμε αγώνα όλων των εργαζόμενων για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή δουλειά, στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην ασφάλιση, για το ίδιο το δικαίωμα  στη ζωή.

Ο αντίπαλός μας είναι κοινός. Είναι ο ίδιος που θέλει να αφαιρέσει κάθε δικαίωμα, κάθε κατάκτηση και από τους Έλληνες εργαζόμενους. Είναι οι ιμπεριαλιστές που καταστρέφουν  χώρες για τα δικά τους συμφέροντα και οδηγούν τους λαούς στο θάνατο και την προσφυγιά. Είναι το ντόπιο κεφάλαιο που συνδράμει τους έξωθεν εντολείς του στην καταστροφή, είτε με τις διάφορες διευκολύνσεις  (βάσεις, λιμάνια κ.λπ.) είτε με την άμεση συμμετοχή ελληνικού στρατού. Που εκμεταλλεύεται τους μετανάστες, προκειμένου να μεγαλώσουν τα κέρδη του. Που αποφάσισε να τους πετάξει  έξω από τη χώρα ή να τους εμποδίσει να μπουν με κάθε τίμημα, αφού τους ξεζούμισε καλά – καλά και  δεν τους χρειάζεται πια.

Ίσα δικαιώματα για όλους τους εργάτες !

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εργάτες από τα εργοστάσια της ΜΕΤΚΑ, ΚΟΝΤΙ, ΙΜΑΝΤΑ, ΒΜΤΕ, ΒΕΚ, ΚΙΟΛΕΪΔΗ, ΚΑΡΑΤΟΣΙΔΗ, καθαρίστριες σε εργολάβους, εκπαιδευτικοί καθώς και άλλοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα.

Βόλος 16 Φλεβάρη 2011