ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥς ΜΕΤΑΝΑΣΤΕς ΑΠΕΡΓΟΥς ΠΕΙΝΑς -ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Νεαπόλεως 25, http://aristeri paremvasivyrona.blogspot.com, arpa_vyrona@yahoo.gr
ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2011
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Η αντεργατική-αντικοινωνική επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματά μας ξετυλίγεται μαζί με την επίθεση στους μετανάστες. Είναι κομμάτι της πολιτικής, αλλά και της προπαγάνδας όλων όσων στηρίζουν το σύστημα, που για τα δεινά των δημόσιων οικονομικών, για την ανεργία, για την εγκατάλειψη των δημόσιων χώρων, την αύξηση της εγκληματικότητας θέλουν να μας πείσουν ότι φταίνε οι μετανάστες και να δεχτούμε να αποτελέσουν τα κατεξοχήν εξιλαστήρια θύματα. Μια πρωτοφανούς έκτασης ρατσιστική επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στους μετανάστες είναι σε εξέλιξη.
Φράχτης στον Έβρο, πλωτά στρατόπεδα συγκέντρωσης, απελάσεις, φυλακίσεις, κέντρα κράτησης μεταναστών με άθλιες συνθήκες, νόμοι που καθιστούν απαγορευτική τη νομιμοποίηση των μεταναστών και την μετακίνησή τους στις χώρες της Ευρ. Ένωσης, επαναπροωθήσεις, μη εξέταση των αιτήσεων πολιτικού ασύλου είναι πλέον η πολιτική στη χώρα του Ξένιου Δία. Αφού η κυρίαρχη πολιτική τα προηγούμενα χρόνια χρησιμοποίησε τους μετανάστες με φτηνή και συχνά ανασφάλιστη εργασία για τα μεγάλα έργα, για τις οικοδομές, για τις αγροτικές και οικιακές δουλειές, τώρα θέλει να τους ξεφορτωθεί χωρίς να αναγνωρίζει τα δικαιώματά τους και τις υποχρεώσεις της. Σαν στημένες λεμονόκουπες μετανάστες, που το 2010 δεν μπόρεσαν να συμπληρώσουν τα 150 ένσημα, χάνουν το δικαίωμα παραμονής, μετατρέπονται σε παράνομους και τους περιμένει η απέλαση. Πολιτικοί πρόσφυγες εμπαίζονται και οι αιτήσεις τους για πολιτικό άσυλο δεν εξετάζονται. Ήδη η Ελλάδα έχει καταδικαστεί για τους τρόπους απόδοσης ασύλου, καθώς εκκρεμεί η εξέταση πάνω από 50.000 αιτήσεων. Η κυβέρνηση όμως του ΠΑΣΟΚ, ανακοινώνει ότι θα αφαιρέσει ακόμα και τη νομιμοποίηση που είχαν κερδίσει το 2008 με τους αγώνες τους 18 μετανάστες στην Κρήτη.
Αγώνες των μεταναστών για τα δικαιώματά τους είναι σε εξέλιξη. 300 μετανάστες βρίσκονται σε απεργία πείνας από τις 25/1 ζητώντας τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και μεταναστριών χωρίς προϋποθέσεις. Πάνω από ένα μήνα Ιρανοί και Παλαιστίνιοι μετανάστες στο Πολυτεχνείο και Αφγανοί στα Προπύλαια κάνουν απεργία πείνας ζητώντας άσυλο. Αυτό το οριακό μέσο πάλης, στην ουσία μας διαφωτίζει για τις οριακές συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων.
Ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι να ξεπεράσουν την αδράνεια και την αμηχανία απέναντι στο πιο σκληρά εκμεταλλευόμενο κομμάτι της εργατικής τάξης, τους μετανάστες και να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη της. Να αποκρούσουν τη ρατσιστική, μισσαλόδοξη προπαγάνδα. Ο ρατσισμός που δυστυχώς φανερά ή συγκαλλημένα υιοθετείται και από εργαζόμενους αποτελεί μια από τις πιο βίαιες μεθόδους της αστικής τάξης και του κεφαλαίου για την διαίρεση της εργατικής τάξης και την καταστολή των αγώνων της. Καταδικάζοντας ένα κομμάτι της τάξης, αυτό των μεταναστών, σε συνθήκες σκλαβιάς χωρίς πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και άρα ανήμπορο να διεκδικήσει και τα εργατικά του δικαιώματα, στερεί και το εργατικό κίνημα από μια σημαντική συνιστώσα του και το εθίζει να δέχεται και την αφαίρεση των δικών του δικαιωμάτων. Απαιτείται να αντιστραφεί ο αυξανόμενος συντηρητισμός της κοινωνίας και της ρατσιστικής κατρακύλας που σιγοντάρεται όλο και περισσότερο και με τον πιο χυδαίο τρόπο από τα Μ.Μ.Ε. με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον τρόπο που παρουσίασαν την παραμονή των μεταναστών στη Νομική: «Μαυριδεροί και βρωμιάρηδες καταληψίες που καταπατούν το άσυλο!» Και όμως η παραμονή των μεταναστών στη Νομική για την διεξαγωγή του αγώνα τους αποτελούσε μια ουσιαστική χρήση του ασύλου. Άσυλο σημαίνει όχι μόνο φιλοξενία εκδηλώσεων και συζητήσεων, αλλά και προστασία των διωκόμενων και των αγωνιζόμενων.
Η ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής του μνημονίου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των συνεργατών της, του ρατσιστικού ΛΑ.Ο.Σ και της Ν.Δ., της Ε.Κ.Τ., του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε., προϋποθέτει τον μαζικό αγώνα όλων των εργαζομένων, την ενότητα ελλήνων και ξένων εργατών.

Σεβασμός στα δικαιώματα των μεταναστών στη δουλειά και στην παραμονή.

Να μην περάσουν τα απάνθρωπα σχέδια για τείχος, στρατόπεδα συγκέντρωσης, απελάσεις, φυλακίσεις κλπ. Απελευθέρωση της εξόδου από την χώρα χιλιάδων μεταναστών εφόσον το επιθυμούν και νομιμοποίηση των υπολοίπων. Ιατροφαρμακευτική φροντίδα, περίθαλψη, σίτιση, στέγαση, επίδομα διαβίωσης, διερμηνεία και δωρεάν νομική υποστήριξη.

Ίση αμοιβή για ίση δουλειά. Όχι στη μαύρη ανασφάλιστη εργασία και στην τρομοκρατία του κεφαλαίου.

Ανατροπή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη μετανάστευση και το Άσυλο. Να καταργηθεί το απαράδεκτο Σύμφωνο Μετανάστευσης της ΕΕ, η Συνθήκη Σένγκεν και ο Κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ.

Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα και δικαίωμα μετακίνησης στην ΕΕ σε όσους μετανάστες το επιθυμούν. Κατάργηση του συνοριακού σώματος FRONTEX.

Αποφασιστικό χτύπημα του φαινομένου της σωματεμπορίας της βιομηχανίας του sex, του λεγόμενου trafficking.

Πολιτικό άσυλο στους πρόσφυγες – θύματα του ιμπεριαλισμού. Κάθε άνθρωπος που διώκεται και κινδυνεύει στη χώρα του δικαιούται και πρέπει να λαμβάνει άσυλο.

Άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, να σπάσει ο φαύλος κύκλος παρανομία – εξαθλίωση – παρανομία. Ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων με πλήρη κοινωνικά – πολιτικά – εργασιακά δικαιώματα. Να απλοποιηθεί και να διευρυνθεί χρονικά η απόκτηση άδειας παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα, χωρίς τα απαράδεκτα χαράτσια που βαρύνουν τους μετανάστες. Δικαίωμα επιλογής της ελληνικής ιθαγένειας, χωρίς απώλεια της ιθαγένειας της χώρας προέλευσης. Δικαίωμα ιθαγένειας σε όλα τα παιδία των μεταναστών τα οποία έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα. Αυτόματη απόδοση ελληνικής ιθαγένειας στους 200.000 μετανάστες της λεγόμενης δεύτερης γενιάς, στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα, καθώς και σε όλα τα παιδιά που συμπληρώνουν τρία χρόνια παραμονής στη χώρα μας.

Κατοχύρωση όλων των κοινωνικών, πολιτικών και πολιτιστικών (μαζί και των θρησκευτικών) δικαιωμάτων για όλους τους μετανάστες. Πολιτικά δικαιώματα και δικαίωμα ψήφου σε όλες τις εκλογές. Βοήθεια στην εκπαίδευση, τάξεις υποδοχής και γλώσσας για μαθητές και ενήλικες, προγράμματα εκμάθησης της μητρικής τους γλώσσας και της ιστορίας των λαών τους. Δικαίωμα για Λατρευτικούς χώρους και κοιμητήρια για τις θρησκείες που δεν διαθέτουν.

Άμεση αποχώρηση της Ελλάδας από όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, άμεση επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων από όλες τις χώρες, όπου ασκούν καθήκοντα στρατού κατοχής. Άμεση μεγάλη περικοπή των εξοπλιστικών δαπανών. Διάθεση των κερδισμένων κονδυλίων για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών στον τόπο μας.-