Δράση αλληλεγγύης στη Γρανάδα

Αναρτήθηκε πάνο,και το παρακάτω κείμενο μοιράστηκε στους κεντρικούς δρόμους της Γρανάδας, καλώντας σε συγκέντρωση αλληλεγγύης και αντιπληροφόρησης αύριο το απόγευμα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ Την ώρα των εξεγέρσεων και των θυμάτων στον αραβικό κόσμο, η οικονομική κρίση έχει ήδη αρχίσει να πλήττει την Ευρώπη και κυρίως τους μεσογειακούς λαούς. Πρώτο «πειραματόζωο» και θύμα του ΔΝΤ, με την συνενοχή των τραπεζών και των κυβερνήσεων, είναι η ελληνικός λαός όπου αντιμετωπίζει την αφαίρεση εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την μείωση μισθών, τις μαζικές απολύσεις, την κρατική καταστολή και βία και συνεπώς την καταπίεση, εξαθλίωση και φτώχεια.

Αν το πείραμα στην Ελλάδα πετύχει, η Ισπανία  και η Πορτογαλία, κρίνοντας από τις εξελίξεις, είναι δύο από τις χώρες που θα ακολουθήσουν.

30η  ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Είναι γνωστό ότι πολλοί μετανάστες από την Αφρική και όχι μόνο, αναζητούν ένα καλύτερο αύριο στις μεσογειακές χώρες της Ευρώπης. Έρχονται κυνηγημένοι από τη φτώχεια, τους πολέμους, τις δικτατορίες, τη λεηλασία των χωρών και των κοινωνιών τους από τις πολυεθνικές, το ΔΝΤ και τα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη. Έχουν δικαίωμα στη ζωή και, εκτός από τα κεφάλαια, τα εμπορεύματα και τους στρατούς, έχουν κι αυτοί το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση.  Διεκδικώντας αυτά τα δικαιώματα, 300 συνάνθρωποί μας βρίσκονται στην 30η μέρα απεργείας πείνας στην Αθήνα. Παρ’όλα αυτά η στάση της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει προκλητικά αδιάφορη και απαξιώνει την ίδια την ανθρώπινη ζωή.  Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου είναι ημέρα γενικής απεργίας. Χιλιάδες διαδηλώνουν στους δρόμους της Ελλάδας αντιστεκόμενοι στη νέα κατάσταση που έχει φέρει η οικονομική κρίση και εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες απεργούς πείνας.

Συγκέντωση αντιπληροφόρησης
την Πέμπτη  24 Φευβουαρίου στις 18.00
στην Plaza Trinidad ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στον αγώνα του ελληνικού λαού, τους μετανάστες- απεργούς πείνας, τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Κερατέας . ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους διωκώμενους αγωνιζόμενους! Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ! Αλληλέγγυοι/ες Γρανάδας