Επίσκεψη αντιπροσωπείας Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας

Σήμερα, 18 Φεβρουαρίου, 25η μέρα απεργίας πείνας αντιπροσωπεία της πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας με επικεφαλής τον πρέσβη Ροντρίγκο Τσάβεζ επισκέφθηκε τους απεργούς πείνας, στην Υπατία. Την αντιπροσωπεία συνόδευε συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης της Βενεζουέλας, προκειμένου να μεταφέρει την εικόνα και τα αιτήματα των απεργών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ενημερώθηκαν για την κατάσταση της υγείας τους  και τα αιτήματα του αγώνα τους, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και δήλωσαν ότι θα είναι στο πλευρό τους όποτε και για ό,τι μπορούν να φανούν χρήσιμοι.

Αναφερόμενοι στην εμπειρία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας, και στα μεταναστευτικά ρεύματα που εισήλθαν στη χώρα τους, μετά το Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο επεσήμανε ότι με βάση το Σύνταγμα αντιμετωπίζονται ως πολίτες με ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα με τους ντόπιους.

Οι απεργοί πείνας ανταποκρίθηκαν στην έκφραση αλληλεγγύης δηλώνοντας ότι μετά τη νίκη της απεργίας, θα τους επισκεφθούν για να τους ευχαριστήσουν για τη συμβολή τους στον αγώνα.

Αθήνα 18 Φεβρουαρίου 2011, 25η ημέρα απεργίας πείνας

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 Μετανάστες Απεργούς Πείνας