ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Επιτροπή Σωματείων Συνδικαλιστών Εργαζομένων και Ανέργων

Η Επιτροπή Σωματείων, Συνδικαλιστών, Εργαζομένων και Ανέργων πραγματοποιεί εκ νέου παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών την Τρίτη 22/2 στις 10 π.μ., διεκδικώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων των 300 μεταναστών απεργών πείνας.

Στην προηγούμενη παράσταση διαμαρτυρίας σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε απούσα ή αναρμόδια! Η στάση αυτή του Υπουργείου, καθώς η απεργία πείνας έχει φτάσει στην 29η μέρα και κάποιοι από τους απεργούς πείνας νοσηλεύονται ήδη, δεν είναι μόνο απαράδεκτη και ανεύθυνη: είναι εγκληματική!

Οι 300 απεργοί πείνας είναι συνάδελφοι εργάτες, τα αιτήματά τους είναι δίκαια και αφορούν την επισφάλεια που βιώνουν πλέον όλοι οι εργαζόμενοι. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και το σύνολο της κυβέρνησης πρέπει να τεθεί προ των ευθυνών του για την υγεία και τη ζωή τους. Σε κάθε περίπτωση, είναι δεδομένη η αποφασιστικότητά μας να σταθούμε δυναμικά και ανυποχώρητα δίπλα τους.

Περιμένουμε από τον κο Ραγκούση αυτή τη φορά να δεχτεί τους εκπροσώπους σωματείων και τους εργαζόμενους που στέκουν αλληλέγγυοι στους μετανάστες απεργούς πείνας και να έχει σαφείς απαντήσεις στα δίκαια αιτήματά τους

Αθήνα 21/02/11