Κατάληψη στην Γ.Γρ. Νέας Γενιάς – Θεσ/νίκη

Σήμερα, Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, προχωρήσαμε σε κατάληψη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς Θεσσαλονίκης, που υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των 300 μεταναστών απεργών πείνας. Σήμερα συμπληρώνεται ένας μήνας απεργίας πείνας 300 αγωνιστών μεταναστών.

Ήδη πολλοί από αυτούς έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία μετά από λιποθυμικά επεισόδια και όλοι έχουν χάσει 10-12% του σωματικού τους βάρους. Το αίτημά τους για νομιμοποίηση και ίσα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα όλων των μεταναστών είναι δίκαιο, πηγάζει από τους ίδιους τους μετανάστες οι οποίοι αρχίζουν να αποκτούνε τη δικιά τους φωνή χωρίς διαμεσολαβητές, και σίγουρα θα βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας όλων όσων ζούμε και εργαζόμαστε σε αυτόν τον τόπο. Οι μόνοι που πραγματικά έχουν να χάσουν από την νομιμοποίηση των μεταναστών στην Ελλάδα είναι τα αφεντικά… οι βιομήχανοι, οι εργολάβοι, οι γαιοκτήμονες, οι εφοπλιστές… όλοι αυτοί που με τη αμέριστη συνδρομή των επαγγελματιών πολιτικών κάθε απόχρωσης καταλήστεψαν την κοινωνία, καταστρέφουν τον φυσικό και κοινωνικό πλούτο, και τώρα ξεπουλάνε την καμένη γη.

Όλοι αυτοί είχαν και συνεχίζουν να έχουν συμφέρον να κρατάνε σε καθεστώς παρανομίας κομμάτια της κοινωνίας και ειδικά τους μετανάστες, που αποτελούν τον εύκολο στόχο, για να έχουν ένα μόνιμα εξευτελιστικά φτηνό εργατικό δυναμικό. Δημιούργησαν μια νέα κοινωνική τάξη σκλάβων και μέσω αυτής μας οδηγούν όλους από το καθεστώς της μισθωτής σκλαβιάς σε αυτό της σκέτης σκλαβιάς. Ο κόσμος της εργασίας έχει όλα τα δίκια του κόσμου να απαιτεί τη νομιμοποίηση όλων των κομματιών του, συμπεριλαμβανομένου και των μεταναστών, ενώ ο κόσμος των αφεντικών δεν έχει τίποτα να κερδίσει από τη νομιμοποίηση αυτών που χωρίς κόστος παράγει κέρδος προς όφελός τους.. Ερχόμαστε τώρα στο ΠΑΣΟΚ, αυτό το συνονθύλευμα επαγγελματιών πολιτικών οι οποίοι έχουν αποδειχτεί οι πιο πιστοί πολιτικοί υπηρέτες των ντόπιων και υπερεθνικών αφεντικών της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Η ικανότητά τους να αλλάζουν πολιτική στάση ανάλογα με τον ποιον θέλουν να ικανοποιήσουν είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη : … «λεφτά υπάρχουν» έλεγαν, αλλά σήμερα όχι μόνο δεν υπάρχουν αλλά και «τα φάγαμε όλοι μαζί» … «δεν θα πειράξουμε μισθούς και συντάξεις» έλεγαν, αλλά σήμερα «πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί για το εθνικό συμφέρον» … «θα καταπολεμήσουμε την ανεργία» έλεγαν, αλλά σήμερα «για κάθε πέντε που συνταξιοδοτούνται, ένας θα προσλαμβάνεται» … «ο κουκουλονόμος είναι αντιδημοκρατικός και εφεύρεση της κακιάς δεξιάς» έλεγαν, αλλά σήμερα γίνονται διώξεις και γέμισαν οι δρόμοι μας με ένστολους κουκουλοφόρους … «Συναναστρεφόμαστε κάθε άνθρωπο, ως πολίτη του κόσμου και θέλουμε να έχει τα ίδια δικαιώματα, του αναγνωρίζουμε το δικαίωμα στην ειρηνική συμβίωση, στον σεβασμό, στην αξιοπρέπεια, στην ανθρωπιά…

Ζητάμε και εμείς μαζί με τους 15 απεργούς πείνας να ψηφιστεί, έστω και τώρα, νομοθετική ρύθμιση, με την οποία να διευρύνεται το ρυθμιστικό πεδίο του αρ. 91 Ν.3386/2005, ώστε κάθε δημόσιο έγγραφο που εκδόθηκε πριν την 31-12-2004 να συνιστά απόδειξη παραμονής στην Ελλάδα και μάλιστα, η ρύθμιση να έχει αναδρομική ισχύ, ώστε να αποκατασταθεί η καταφανής αδικία που η ισχύουσα ρύθμιση προκάλεσε» έλεγε ο Γιωργάκης το Νοέμβρη του 2008 κατά τη διάρκεια απεργίας πείνας 15 μεταναστών από τα Χανιά, αλλά σήμερα στέλνει τελεσίγραφα με εισαγγελείς και πάνοπλους αστυνομικούς, σπάει το άσυλο, εξαναγκάζει απεργούς πείνας σε ψυχολογικά και σωματικά βασανιστήρια και διαμηνύει δεξιά και αριστερά πως θα εφαρμοστεί ο νόμος… ο νόμος των αφεντικών του. Όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν τις τελευταίες δεκαετίες δεν έχουν καμιά άλλη πολιτική πρακτική από το να ζητάνε συνέχεια ξένη βοήθεια για να διατηρούν την εξουσία τους και να διασώζουν συνέχεια τα προνόμια μιας μικρής κλίκας αφεντικών, οι οποίοι αποτελούν την αόρατη εξουσία στην Ελλάδα.

Απλά οι πολιτικοί χαμαιλέοντες του ΠΑΣΟΚ τα καταφέρνουν καλύτερα από όλους σε αυτόν τον τομέα, μιας και έχουν αναγάγει το ΨΕΜΑ σε επιστήμη.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΧΘΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΥΡΙΟ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ – 10πμ – στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας