ψήφισμα από Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας

ΔΣ Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας                                                                               21-2-2011

Π. Κυριακού 10

Αμπελόκηποι – Αθήνα

Τηλ/Φαξ 210-6443741

e-mail: belmeath@gmail.com

Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στους μετανάστες που κάνουν απεργία πείνας από τις 25 Ιανουαρίου 2011.

Οι μετανάστες απεργοί πείνας ζητούν τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/τριών, ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους έλληνες εργαζομένους και εργαζόμενες. Διεκδικούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια οι ίδιοι και τα παιδιά τους. Διεκδικούν δηλαδή ό,τι και οι έλληνες εργαζόμενοι, ό,τι όλοι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα έπρεπε να απολαμβάνουν. Δυστυχώς, οι πόλεμοι, η φτώχια και η πείνα τους έδιωξε από τις πατρίδες τους. Για πολλά χρόνια αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται στην αναξιοπρέπεια και στο σκοτάδι της παρανομίας ενώ ωφελούνται οι εργοδότες και το κράτος από την άγρια εκμετάλλευση της εργασίας τους. Τώρα σε περίοδο κρίσης είναι όχι μόνο οι πρώτοι που απειλούνται αλλά και αυτοί οι οποίοι παρουσιάζονται ως οι φταίχτες για την κρίση.

Το φόρτωμα του «αναθέματος» στις πλάτες των μεταναστών χρησιμοποιείται για να απαλλαγούν οι οικονομικά και πολιτικά κυρίαρχοι από τις ευθύνες τους για την κρίση.

Ο αγώνας των μεταναστών για τη νομιμοποίησή τους είναι αλληλένδετος με τον αγώνα όλων μας για την ανατροπή της πολιτικής που αφαιρεί δικαιώματα από τους εργαζόμενους .

Είναι αγώνας ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση.

  1. Ζητάμε τη νομιμοποίηση των μεταναστών/τριών που ζουν και εργάζονται χρόνια τώρα στη χώρα μας.
  2. Στηρίζουμε το αίτημα των απεργών για ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Έλληνες εργαζόμενους/ες.
  3. Όχι στο «φράχτη του αίσχους», τις μαζικές απελάσεις και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών.
  4. Κατάργηση της συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ» και ελεύθερη πρόσβαση των προσφύγων στις χώρες που επιθυμούν.

Ο πρόεδρος                                                                           Η Γ.Γραμματέας

Μαλαγάρης Θοδωρής                                                     Γανιάρη Ιφιγένεια