Ψήφισμα από συλλόγους φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ψήφισμα του πέρασε από τους παρακάτω συλλόγους φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης (Ρέθυμνο)
*Σύλλογο φοιτητών Φιλοσοφικής Σχολής
*Σύλλογο φοιτητών Κοινωνιολογίας
*Σύλλογο φοιτητών Πολιτικής Επιστήμης

Σήμερα οι μετανάστες εργάτες βρίσκονται την 31η ημέρα απεργίας πείνας. Η κατάσταση της υγείας τους έχει αρχίσει να επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, αλλά το ηθικό τους παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ο οριακός αυτός αγώνας έχει την απόλυτη συμπαράσταση μας καi την έμπρακτη αλληλεγγύη μας.
Παρά τις διαρκείς προσπάθειες της κυβέρνησης για συκοφάντηση του αγώνα των μεταναστών ότι δήθεν ο χώρος αποτελεί “βόμβα λοιμώξεων”, ο αγώνας αυτός αποκτά ολοένα καί μεγαλύτερα κοινωνικά ερείσματα.Έχει συγκροτηθεί ένα ευρύ μέτωπο καλλιτεχνών, διαννοούμενων, πανεπιστημιακών, πολιτικών οργανώσεων καί εργατικών σωματείων καi πολιτών οι οποίοι στηρίζουν το αίτημα τους για μια αξιοπρεπή ζωή, για νόμιμη εργασία με ασφαλιστικά δικαιώματα.
Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να κωφεύει μπροστά στα δίκαια αιτήματα των μεταναστών και να πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ικανοποίηση τους. Σε μιά περίοδο που η κυβέρνηση στοχοποιεί τον κόσμο της εργασίας συνολικά, δηλώνουμε για μια ακόμη φορά ότι η μόνη απάντηση μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε είναι η ταξική ενότητα και η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων χωρίς τεχνητές διαιρέσεις.