ψήφισμα αλληλεγγύης του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Το Δ.Σ. του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε. εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των 300 μεταναστών απεργών πείνας.

Θεωρούμε ότι, όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από αντιλήψεις, πολιτική τοποθέτηση, σχέση εργασίας,  εθνική προέλευση, θρησκευτικές πεποιθήσεις, έχουμε τα ίδια κοινωνικά συμφέροντα. Για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας απαιτείται, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, ισχυρή ενότητα στη βάση και γενναιόκαρδη αλληλεγγύη σε όποιο τμήμα των εργαζομένων πλήττεται. Σε αυτά τα πλαίσια, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, στους μετανάστες απεργούς πείνας και αγωνιζόμαστε μαζί τους για τη δικαίωση των αιτημάτων τους.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, απέναντι στην πολιτική του φόβου, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, προσυπογράφουμε την πρόσφατη δήλωση γνωστού καλλιτέχνη που τόνιζε «πως τους κυνηγημένους δεν τους κυνηγάς, τους εξαθλιωμένους δεν τους εξαθλιώνεις, τους βοηθάς, γιατί μόνο στους καιρούς της βαρβαρότητας αποδεικνύεις ποιος είσαι και τι δουλειά έχεις σʼ αυτό τον κόσμο».