Solidarity from Arnhem (The Netherlands) – Kritische Studenten Nijmegen Arnhem

Wij, Kritische Studenten Nijmegen Arnhem, steunen de hongerstakers in hun strijd voor erkenning, want een aanval op 1 van ons is een aanval op ons allen!

Humanitaire crisis in Griekenland

300 migranten zijn in hongerstaking

Op 25 januari, zijn 300 broeders en zusters in Griekenland de grootste hongerstaking van Europa gestart. Een hongerstaking die niet plaats moest vinden, maar er toch is. De migranten eisen iets wat simpel is namelijk erkenning van hun bestaan. Het zijn mensen met goede bedoelingen die meer dan 10 jaar in Griekanland leven en werken. Door de rascistische wetgeving en de offensieve economische crisis zijn de migranten hun legale status kwijt geraakt. Door de offensief van de autoritaire Griekse regering hebben de migranten een leven van onzichtbaarheid en angst.