Ψήφισμα του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Θεσ/κης

300 μετανάστες εργαζόμενοι στη χωρά μας, ξεκίνησαν από τις 25/01 απεργία πείνας. Προερχόμενοι από χώρες τις οποίες μαστίζουν η φτώχεια., η ανεργία, ο πόλεμος και οι δικτατορίες, αναγκάστηκαν ρισκάροντας τις ζωές τους, να αναζητήσουν καταφύγιο σε χώρες της Ευρώπης, ανάμεσα τους και η ελλάδα, με την ελπίδα να συναντήσουν ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο.

Στην πραγματικότητα συνάντησαν καθεστώς δουλείας μέσα από την μαύρη παράνομη εργασία, γραφειοκρατική ομηρία, ρατσιστικά πογκρόμ, καταδίωξη και βασανιστήρια από τις αστυνομικές δυνάμεις, ένοπλες φασιστικές επιδρομές στις πόλεις, δολοφονίες και ανθρωποκυνηγητά στα σύνορα.

Όλα αυτά είναι απόρροια της αντιμεταναστευτικής πολιτικής που εφαρμόζει η εκάστοτε κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, ακολουθώντας τις επιταγές της Ε.Ε. από την άγρια εκμετάλλευση της εργασίας και των ονείρων των μεταναστών ωφελούνται οι εργοδότες και οι υπηρεσίες του κράτους.

Η προπαγάνδα του κράτους, που αναπαράγεται αυτούσια από τα δελτία ειδήσεων, αξιοποιεί την παραδοσιακή τακτική του αποδιοπομπαίου τράγου, καταλογίζοντας εν προκειμένω, μερίδιο των προβλημάτων της χώρας στους μετανάστες. Και από το μαζί το φάγαμε και το κοπρίτες , φτάσαμε στο μόνοι φταίχτες είναι οι μετανάστες , ενόσω η οικονομική κρίση βαθαίνει και αφήνει βαθιά σημάδια στις πλάτες των εργαζομένων και της νεολαίας.

Τις τελευταίες μέρες το κράτος και τα ΜΜΕ μετέστρεψαν τη συζήτηση από το δίκαιο αγώνα των απεργών πείνας στην υποτιθέμενη καταπάτηση του ασύλου στο χώρο της Νομικής Αθηνών. Η πραγματική καταπάτηση του Ασύλου συνέβη όταν οι δυνάμεις καταστολής περικύκλωσαν το χώρο κι εκβίαζαν τους μετανάστες και τους διαδηλωτές. Το Άσυλο  ως άσυλο κοινωνικών αγώνων αναπνέει και τροφοδοτείται από τους δίκαιους αγώνες της νεολαίας και του λαού, όπως και από το δίκαιο αγώνα των απεργών πείνας αυτή τη στιγμή.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι  στον αγώνα των απεργών πείνας που διακινδυνεύουν την ίδια τους τη ζωή διεκδικώντας το αυτονόητο: Μια ζωή με αξιοπρέπεια. Ζητάμε τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών. Ζητάμε ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα με τους έλληνες εργαζόμενους, για όλους τους μετανάστες.