Αντιρατσιστική Πορεία – Καβάλα 11/2/2011 6μμ

«Και βγήκε για σεργιάνι το χαφιεδοτσουρμό, αυτοί που αποτελούν τον εθνικό κορμό»… Ίσως αυτοί οι στίχοι από το γνωστό τραγούδι να περιγράφουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο την φιέστα που κάθε χρόνο οργανώνεται από νέο-φασιστικές οργανώσεις με αφορμή το θερμό επεισόδιο στα Ίμια και την πτώση ελικοπτέρου της πολεμικής αεροπορίας και τον τραγικό θάνατο – εργατικό ατύχημα 3 εργαζομένων. Ο «εορτασμός» ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια από σύμπραξη της χιτλερικής – νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» και της χουντικής – παρακρατικής εφημερίδας «Ο Στόχος», η οποία απηύθυνε την Κυριακή (30/1) και χαιρετισμό, με το όνομα «Επιτροπή Εθνικής Μνήμης». Όσο για την συνεργασία των ντόπιων φασιστών με τους νέο-ναζί της «Χ.Α.», την οποία προσπαθούν κουτοπόνηρα να αποκρύψουν, υπάρχει φωτογραφία από την πορεία στην Κομοτηνή (19/12/2010) που έκαναν παρέα, φιέστα που δεν είχε άλλο στόχο από το να συσπειρώσει τον νέο-φασιστικό χώρο.

Στην πόλη της Καβάλας, είναι η πρώτη φορά, που επιχειρήθηκε να οργανωθεί ανάλογη φιέστα, γεγονός που δεν μπορούσε περάσει αναπάντητο. Πόσο μάλιστα στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όπου οι νέο-φασιστικές οργανώσεις επιχειρούν να ξανασηκώσουν κεφάλι. Μέσα σε λίγες ώρες έγινε αντι-φασιστική διαδήλωση που προσέγγισε τον χώρο. Απέναντι στάθηκαν αρχικά μία διμοιρία των ΜΑΤ και μετά και μία δεύτερη μαζί με κλούβα, γεγονός που έδωσε θάρρος στους «πατριώτες». Στο τέλος της φιέστας, οι «πατριώτες» σε μια κίνηση «μεγαλειώδους ηρωισμού», επιτέθηκαν με τις πλάτες των ΜΑΤ!. Δίπλα στα δακρυγόνα και τα γκλομπ των ΜΑΤ (του επίσημου κράτους), βρέθηκαν τα παραλαϊζερ (σπρέι paralyzer για ακινητοποίηση) και τα πτυσσόμενα (μεταλλικό γκλομπ που ανοίγει) των παρακρατικών (κάποιοι από τους οποίους είναι γνωστοί μπράβοι της νύχτας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…). Στην συνέχεια οι 2 σύντροφοι που συνελήφθησαν και ακινητοποιήθηκαν, χτυπήθηκαν από τους παρακρατικούς «συνειδητοποιημένους πατριώτες» υπό την ανοχή της αστυνομίας. Το «high-light» της συμπλοκής ήταν η στιγμή που ένας από τους μπράβους, ο οποίος ξεκίνησε και την συμπλοκή, χτύπησε από λάθος με γκλομπ τον αστυνομικό διευθυντή και ο τελευταίος του απάντησε «εμένα χτυπάς;» για να λάβει άμεσα την απάντηση «συγνώμη» και να δώσουνε τα χέρια και να συνεχίσουνε το έργο τους, παρότι ο αστυνομικός είχε διπλώσει από το κτύπημα στα πλευρά! Παρόλη την διπλή πίεση κράτους – παρακράτους, η πορεία δεν έσπασε και στάθηκε με αξιοπρέπεια στο δρόμο, δείχνοντας ότι η τρομοκρατία δεν είναι ικανή να λυγίσει όσους έχουν επιλέξει να αντισταθούν.

Εικόνες όμοιες με αυτές είδαμε σε ανάλογες πορείες στην Αθήνα, όπου ανάμεσα από τις διμοιρίες των ΜΑΤ έγιναν εφορμήσεις και επιθέσεις παρακρατικών «πατριωτών» με μαχαίρια και μολότοφ σε αντιφασιστικές διαδηλώσεις. Προφανώς δεν τα γράφουμε αυτά για να ζητήσουμε να γίνουν συλλήψεις, αλλά για να βγει προς τα έξω η συνεργασία κράτους – παρακράτους. Πρόσφατα είδαμε και την προκλητική βιντεοσκόπηση της ειρηνικής απεργιακής πορείας στην πόλη μας μέσα από το κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης, νέα δεδομένα δίπλα στην μπότα της κατοχής από τους τοκογλύφους του ΔΝΤ. Κάθε κατοχή χρειάζεται και τους γερμανοτσολιάδες της, μασκαρεμένους ως «πατριώτες», για να χτυπήσουν στο μέλλον τις απεργίες και τα κινήματα που θα προκύψουν.

Όλες αυτές οι κινήσεις, δείχνουν ότι η παγκόσμια Εξουσία είναι στριμωγμένη και με την πλάτη στον τοίχο και ξεθάβει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας τις πεπαλαιωμένες μεθόδους καταστολής των κοινωνιών. Μετά το φοιτητικό κίνημα της Αγγλίας, ακολούθησαν οι τρέχουσες εξεγέρσεις σε Τυνησία και Αίγυπτο. Ενώ εδώ στην Ελλάδα συνεχίζονται διάφοροι αγώνες, όπως των κάτοικων της Κερατέας, ενάντια στα διόδια, στο ΔΝΤ και οι προσπάθειες των εργαζομένων για αυτοδιαχείριση.

Ο εθνικισμός, ως κοσμοθεωρία προβάλλει ένα ομοιογενές έθνος, με μία «αριστοκρατία», πάνω απ’ το κεφάλι του. Δεν έχουμε κοινά με έλληνες όπως ο Κορκονέας, ο Γιωργάκης, ο Κόκαλης, ο Βγενόπουλος, ο Μπόμπολας, ο Καρατζαφέρης κτλ… Είμαστε όμως μια γροθιά με με τους εργαζόμενους, τους απολυμένους, τους νεό-πτωχους και όσους αγωνίζονται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης ανεξαρτήτως καταγωγής. Άλλωστε εμείς έχουμε δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους και τους απολυμένους συμπολίτες μας μέσα από τις πορείες, δράσεις και παρεμβάσεις στις οποίες συμμετέχουμε αδιάλειπτα τόσα χρόνια σε αντίθεση με τους “συνειδητοποιημένους πατριώτες” τους οποίους δεν έχουμε δει ποτέ σε κάποια απεργιακή συγκέντρωση ή πορεία. Αν και καταφέρονται κατά του Σιωνισμού και του κράτους του Ισραήλ, όταν εμείς κάναμε πορείες μαζί με άλλες συλλογικότητες κατά της επίθεσης του Ισραήλ στον ανθρωπιστικό στόλο της Ελευθερίας, αυτοί καθάριζαν τα αγάλματα των μασόνων στις Καμάρες. Το μόνο που προσφέρει ο εθνικισμός είναι να δηλητηριάζει τα μυαλά και τις ψυχές των ανθρώπων, να σπέρνει ρατσιστικό μίσος και διχόνοια και να οδηγεί σε εχθρότητα απέναντι στα άλλα έθνη. Άλλωστε και οι νεκροί των Ιμίων είναι θύματα του εθνικισμού και οι τελευταίοι που θα έπρεπε να μιλάνε είναι οι εθνικιστές-πατριώτες, όπως αυτοπροσδιορίζονται, που το μόνο που επιχειρούν είναι να καπηλεύονται τη μνήμη των νεκρών. Νεκροί όμως δεν υπήρχαν μόνο από την ελληνική πλευρά αλλά και από την τουρκική. Ο εθνικισμός, ελληνικός ή τουρκικός, και ο εξοπλιστικός ανταγωνισμός μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας συντηρούνται από αυτούς που έχουν συμφέρον να πουλάνε όπλα αλλά και που θέλουν τους γείτονες-λαούς διαιρεμένους για να εξυπηρετούν τα δικά τους γεωπολιτικά συμφέροντα στην περιοχή καλύτερα. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η ελλάδα είναι 3η στην ευρωπαϊκή ένωση σε στρατιωτικές εξοπλιστικές δαπάνες και αυτή είναι μία από τις κύριες και βασικές αιτίες εξωτερικού δανεισμού της χώρας και της σημερινής της κατάντιας.

Αφού λοιπόν οι εθνικιστές-υπερπατριώτες απανταχού στην Ελλάδα κόπτονται για τους νεκρούς στρατιώτες, γιατί, άραγε, δεν έχουν διοργανώσει ποτέ εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους στρατιώτες που σκοτώνονται κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων ή για τους νεκρούς αυτόχειρες φαντάρους;

Απέναντι στον εθνικισμό, το νέο-φασισμό και το φυλετικό μίσος προτάσσουμε τη διεθνή αλληλεγγύη των λαών και τον κοινό αγώνα απέναντι στη σύγχρονη οικονομική δικτατορία που ζώνει όλη την ανθρωπότητα. Θεωρούμε χρέος μας να αντιτασσόμαστε σε εκδηλώσεις και ενέργειες φασιστικού τύπου, γιατί οι άνθρωποι αυτής της χώρας έχουν υποφέρει αρκετά στο παρελθόν από το φασισμό, εσωγενή και εξωγενή.

Κλείνοντας και θέλοντας να συμβάλουμε στην πολιτιστική αυτό-μόρφωση, αφιερώνουμε ένα ποίημα του τούρκου αριστερού επαναστάτη, Ναζίμ Χικμέτ, ο οποίος κυνηγήθηκε από τους τούρκους εθνικιστές, του αφαίρεσαν την ιθαγένεια και έκανε λόγο για τον κοινό αγώνα των λαών Ελλάδας και Τουρκίας:

«Και να, τι θέλω τώρα να σας πω
Μες στις Ινδίες μέσα στην πόλη της Καλκούτας,
φράξαν το δρόμο σ’ έναν άνθρωπο.
Αλυσοδέσαν έναν άνθρωπο κει που εβάδιζε.
Να το λοιπόν γιατί δεν καταδέχουμαι
να υψώσω το κεφάλι στ’ αστροφώτιστα διαστήματα.
Θα πείτε, τ’ άστρα είναι μακριά
κι η γη μας τόση δα μικρή.

Ε, το λοιπόν, ο,τι και να είναι τ’ άστρα,
εγώ τη γλώσσα μου τους βγάζω.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει.
είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε»

Και οι αλυσίδες που έχουν βάλει στην ανθρωπότητα εδώ και αιώνες, έχουν σκουριάσει και αρχίσει να σπάνε!

anarxikoikavalas.squat.gr/

http://anarxikoikavalas.squat.gr/

ΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ