Δελτίο Τύπου- 27η μέρα απεργίας πείνας

Έκκληση σ’ όλους τους πνευματικούς ανθρώπους απήθυνε ο Μανόλης Γλέζος για να συνδράμουν στον αγώνα των 300 απεργών πείνας. Στο μήνυμα αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες εργάτες που διανύουν την 27η μέρα απεργίας πείνας, κάλεσε και την κυβέρνηση για άμεση επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων μεταναστών που προσφέρουν τη ζωή τους, τον θάνατο της ζωής τους για το δικαίωμα στη ζωή.

Έκκληση όμως στην κυβέρνηση και στους πολιτικούς ιθύνοντες για άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των 300 απεργών πείνας και για επιτακτική εγχάραξη μιας μεταναστευτικής πολιτικής που θα σέβεται τ’ ανθρώπινα δικαιώματα και θα λαμβάνει υπόψη της τις παγκόσμιες ανισότητες  απήθυνε και το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) διαμέσου αντιπροσωπείας του Δικτύου γυναικών, του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή και της αντιπροέδρου του κόμματος Μαϊτέ Μολά.

Τόσο η αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Κριστίνα Σιμόν (Ενωμένη Αριστερά Ισπανίας),  η Λοράνς Κοέν (Γαλικκό Κομμουνιστικό Κόμμα), η Θιβίτ Μερσέτ (βουλευτής Καταλονίας, Ενωμένη Αριστερά Καταλονίας) και η Ίλντε Γκράμμελ (Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστρίας), όσο και οι 37 ευρωβουλευτές, αλλά και τα 27 κόμματα που απαρτίζουν το ΚΕΑ δήλωσαν ότι τώρα δεν είναι απλά η ώρα της αλληλεγγύης, αλλά είναι και η ώρα του αγώνα. Δήλωσαν ακόμα ότι θα είναι στο πλευρό των απεργών πείνας μέχρι τη δικαίωσή τους.

Δήλωση Μανώλη Γλέζου

Έκκληση 37 ευρωβουλευτών